1 egész csirke darabolva vagy 4 csirke mell
1 citrom leve
só, bors
1 hagyma szelve
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 evőkanál vaj
3 evőkanál olaj
1 teáskanál rozmaring
1 csésze csirke kocka lé (Amerikai csésze m.e.)
1/2 csésze fehér bor
1 csésze joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő
Egy tálba fektesd be a csirkét, csavard rá a citrom levét, forgasd meg benne , hogy minden oldalát érje. Ízesítsd sóval borssal.
Melegítsd fel az olajat és vajat egy edényben közepes lángon, adjad hozzá a csirkét és pirítsd meg mindkét oldalát. (ha netán nem fér be az összes csirke akkor vedd ki ami készen van és tedd félre addig.) Adjad hozzá a hagymát és fokhagymát és főzd amíg meg nem puhul a csirke.
ezután adjad hozzá a csirke alaplét, a fehér bort és a rozmaringot. Tegyél a lábosra fedőt és főzzed körülbelül 20 percig közepes, alacsony lángon.
Keverd el az étkezési keményítőt a joghurttal. Vedd ki a csirkéket egy tányérra, a gázt állítsd alacsony hőfokra, és lassan keverd bele a joghurt keményítő keveréket a csirke levébe. Be fog sűrűsödni elég gyorsan. Kapcsold le a gázt, tedd vissza a csirkét és keverd picit össze hogy a csirke is be legyen fedve.
Én vegetás, zöldséges rizzsel tálaltam, és isteni finom volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése