2012. augusztus 18., szombat

Csirke joghurtos fehérboros mártassál

A joghurt és a csirke isteni kombinációja, nekem nagy kedvencem lett, mert nagyon finom krémes, de mégis érezni a fehér bort benne. Mmmmm...

Csirke joghurtossan fehérborossan Hunglish


Hozzávalók:

1 egész csirke darabolva vagy 4 csirke mell 
1 citrom leve
só, bors
1 hagyma szelve
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 evőkanál vaj
3 evőkanál olaj
1 teáskanál rozmaring
1 csésze csirke kocka lé (Amerikai csésze m.e.)
1/2 csésze fehér bor
1 csésze joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő

Egy tálba fektesd be a csirkét, csavard rá a citrom levét, forgasd meg benne , hogy minden oldalát érje. Ízesítsd sóval borssal. 
Melegítsd fel az olajat és vajat egy edényben közepes lángon, adjad hozzá a csirkét és pirítsd meg mindkét oldalát. (ha netán nem fér be az összes csirke akkor vedd ki ami készen van és tedd félre addig.) Adjad hozzá a hagymát és fokhagymát és főzd amíg meg nem puhul a csirke.
ezután adjad hozzá a csirke alaplét, a fehér bort és a rozmaringot. Tegyél a lábosra fedőt és főzzed körülbelül 20 percig közepes, alacsony lángon. 
Keverd el az étkezési keményítőt a joghurttal. Vedd ki a csirkéket egy tányérra, a gázt állítsd alacsony hőfokra, és lassan keverd bele a joghurt keményítő keveréket a csirke levébe. Be fog sűrűsödni elég gyorsan. Kapcsold le a gázt, tedd vissza a csirkét és keverd picit össze hogy a csirke is be legyen fedve.

Én vegetás, zöldséges rizzsel tálaltam, és isteni finom volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése